Mitä mallintaminen tarjoaa uudiskohteen ostajalle

Uudiskohteen ostaminen voi olla erityisen ongelmallista, sillä kohdetta ei pääse näkemään ennen sen valmistumista. Harva rakennusalaa tuntematon osaa lukea suunnitelmia ja vielä harvempi osaa hahmottaa pohjapiirroksista ja kartoista miltä asunto tulee todellisuudessa näyttämään. Tämä vaikeuttaa asuntoon sitoutumista.

Nyt tarjolla on kuitenkin uutta teknologiaa, jonka avulla rakentamaton kohde päästään kokemaan virtuaalitodellisuudessa. Mutta mitä kaikkia etuja uudesta virtuaalitekniikasta on ostajalle?

 

Täysmittasuhde

Arveletko osaavasi hahmottaa tilavuutta tai syvyyttä niin hyvin, että tiedät miten paljon tilaa kalusteesi vievät olohuoneesta tai paljonko tulet haluamaan tilaa kalusteiden viemän neliömäärän lisäksi? Totuus on, että harva pystyy.

Tämä ongelma ratkeaa, kun vielä rakentamaton potentiaalinen uusi koti koetaan kolmiulotteisesti mallinnettuna ja esimerkkikalusteilla sisustettuna. Valmis mallinnus päästään kokemaan täysmittasuhteella cave-esittelytilassa.

 

Mahdollisuus vaikuttaa asunnon materiaaleihin

Mallinnuksiin voidaan impletoida erilaisia pintamateriaaleja, kuten keittiönkaappeja, lattia- tai seinävaihtoehtoja. Nämä helpottavat asiakkaan osallistumista uuden kodin suunnitteluprosessiin.

 

Tukea ja tunnetta päätöksentekoon

Myös tunteet ovat osa asuntokauppaa, eikä sitä ole mitenkään häpeällistä myöntää. Harva haluaa tehdä päätöstä uuden kodin valitsemisesta pelkästään numeroita ja tulevaa hyötyä ajatellen, vaikka toki jotkut niinkin tekevät.

Suurin osa ostajista kuitenkin haluaa kokea miltä uusi koti tuntuu, miltä se näyttää ja millaisia fiiliksiä se herättää. Mutta tunnetta on todella vaikeaa saada aikaan papereita pyörittelemällä. Koti pitää kokea ja vielä rakentamattomissa uudiskohteissa siihen avautuu mahdollisuus vasta virtuaalimallinnuksen avulla.

Samalla kodin ostaminen on iso päätös ja todella harva haluaa tehdä sen yksin. Usein mielipiteitä haetaan erinäisiltä makutuomareilta sekä asiantuntijoilta. Näkö- ja kuuloyhteyden säilymisen ja useamman ihmisen samanaikaisen osallistumisen virtuaaliseen asuntonäyttöön mahdollistaa cave-teknologia. Cavessa ei myöskään tarvitse käyttää painavaa vr-kypärää tai -laseja, joiden käyttö voi olla joillekin kynnyskysymys, vaan pelkät hennot aurinkolaseja muistuttavat 3D-lasit riittävät.

Mikäli et ole vielä saanut kutsua virtuaaliesittelyyn sinua kiinnostavan uudiskohteen osalta, kysy lisää omalta rakennuttajaltasi.