Uusi mallinnustiimi valloittaa Huoneistostudion

Hupparit odottavat siististi viikattuina, kuulokkeet ja lippikset nätisti riviin aseteltuina, odottaen uusi tekijöitä. Ja vaikka Huoneistostudion ensimmäinen työntekijä palkattiin jo 2016 lokakuussa, oli 2017 syyskuun neljäs silti erityinen päivä, sillä silloin yhtä aikaa viisi uutta tekijää asteli työpöytiensä ääreen juuri remontoituun toimitilaan.

Ostotyövoiman käyttö jäi siis historiaan, kun uusi aikakausi oman mallinnustiimin kanssa pääsi virallisesti alkamaan. Samalla työn laatu, tehokkuus ja mielekkyys paranevat entisestään, kun mallintajat työskentelevät Huoneistostudion omissa tiloissa ja tekijät pääsevät itse jatkuvasti tekemään testausta tekniikoiden parissa.

Myös Huoneistostudion filosofia työn suhteen kumpuaa samantapaisista ajatuksista; haluamme, että työntekijämme eivät käy töissä pelkästään raatamassa, vaan tavoitteemme on, että kaikki viihtyvät, saavat tehdä itseään inspiroivaa työtä ja että työhön sisältyy muutakin kuin pelkkä deadlinejen saavuttaminen.

Perehdytys ja koulutus antavat ammattilaisillekin varmuutta

Vaikka uudet tekijät ovat omien alojensa koulutettuja osaajia, tuo uusi työympäristö mukanaan aina uusia käytäntöjä. Näihin muutoksiin pureuduimme ensimmäisenä viikkona perehdytyksen avulla. Ostimme myös koulutuksia useammalta eri alan kouluttajalta, jotta kaikkien erityisosaamiseen vastaavaa koulutusta päästiin hyödyntämään ja myös tulevaisuudessa jokainen tekijä pystyy halutessaan työn ohessa kehittämään omaa osaamistaan.

Samaan mielipiteeseen yhtyivät myös tietotekniikan insinöörit Pekka Puustinen ja Antti Kämä, jotka aloittivat työt Huoneistostudion mallintajina nyt syyskuussa.

“Vaikka olemmekin kaikki ammattilaisia, valoi läpikäyty koulutus lisää itseluottamusta työn tekemiseen. Olemmekin viihtyneet hyvin ja varsinkin työvälineet ovat olleet erittäin mieluisat. On mukava lähteä aamuisin töihin, kun tuntee, että omaa työpanosta arvostetaan ja kaikki mahdollinen apu hankitaan.”

Filosofiamme mukaisesti haluamme työpäivään mahtuvan joskus muutakin kuin pelkän työn, kuten vaikkapa rallipeli-kisoja, tai yhteinen lounas, jolla hektiseen päivään saadaan luotua toivottu hengähdystauko.

Työnantajuuden haasteet ja vastuut

Samalla kun uusi tiimi aloitti, astui mukaan myös vastuu työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Avuksemme riensikin Heltti, joka tarjoaa moderneja ja erittäin laadukkaita työterveyspalveluita. Heltillä työterveydenpalvelut räätälöidään pitkälti yrityksen tarpeiden mukaan, joka sopii meille erityisen hyvin. Muutenkin Heltti on pölyttänyt työterveysalan prosesseja uudenlaisella palvelulla, aivan kuten Huoneistostudio on osaltaan tehnyt asuntomyynnin saralla, joten yhteistyö tuntui erityisen luontevalta.

Myös työpisteen ergonomia nousee isoon rooliin tietotyötä tekevillä. Meillä ergonomiasta on pidetty huolta panostamalla työpisteisiin; parhaat mahdolliset työtuolit ja niiden rinnalla suomalainen patentoitu Exerium satulatuoli sekä standup työpistematto. Jokaiselta työpisteeltä löytyy myös sähkösäätöinen pöytä ja säädeltävä näyttö. Hankimme myös fysioterapeutin, joka käy henkilökohtaisesti jokaisen työntekijän kanssa työpisteen ergonomian läpi ja opettaa kuinka laitteista saadaan paras hyöty irti.

Esittelyssä uudet tekijät

Tämän kertainen rekry teetettiin startup-yrityksille ominaisella vimmalla ja lopulta yhteensä viisi uutta tekijää löysi paikkansa syyskuussa Huoneistostudion katon alta;

– Antti Kämä, Huoneistostudion 3D-mallintaja.
– Pekka Puustinen, 3D-mallintaja.
– Sara Hukka, projektipäällikkö ja sisustusarkkitehti.
– Arttu Mahlamäki, 3D-mallintaja.
– Mikko Kärkelä, Unity spesialisti.

Kun tämä viisikko aloitti ensimmäistä viikkoaan meillä, kertoivat he odottavansa varsinkin vaikuttamisen mahdollisuuksia. Ja nyt niitä myös tarjoutuu, sillä tiimi saa itse olla mukana kehittämässä niin tuotteita kun työprosesiakin.

“Työprosessien muutos on avannut mahdollisuuden kehittää ja vaikuttaa täysin erilaisella tavalla. Suuressa organisaatiossa helposti kehitysmahdollisuudet rajautuvat oman kompetenssin piiriin. Tämä on siksi tuntunut once in a lifetime -kokemukselta, jossa pääsee kehittämään luovaa prosessia, joka normaalisti tulee talon puolesta saneltuna. Nyt pääsemme luomaan ja kehittämään prosesseja uudella ja haastavalla tavalla, jota ei kovin usein tule vastaan”, summaa myös Sara Hukka.

Monipuolisuus tuo uutta eloa työhön

Työ mallintamisen ja välillä tiukkojen deadlinejen parissa voi olla stressaavaa, joten haluamme pitää huolen, että paineet saadaan myös purettua. Ensimmäisellä viikolla, kun uudet työntekijät aloittivat, kävimme yhdessä syömässä, katsomassa kaupunkia ja pelailimme perehdytyksen ohella. On mukavampaa tuntea työkaverit muutenkin kuin pelkän työnjäljen pohjalta.

Vieläkin tärkeämpää tästä tekee se, että useimmat uusista työntekijöistä ovat varta vasten muuttaneet Tampereelle, eikä heillä välttämättä ole alussa muuta verkostoa kuin me työtoverit. Siksi onkin ollut ilo huomata, että järjestettyämme kaikille kuntosalikortit, ovat he jo sopineet omasta halustaan yhteisiä treeniaikoja ja viettävät muutenkin aikaa yhdessä myös työn ulkopuolella.

Myös monialaisuus on meille tärkeää. Haluamme yhdistää eri alojen osaajat, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman laajan kattauksen erilaisia palveluita, kaikki kätevästi samalta palveluntarjoajalta.

“Se on totta, monialaisuus on todella tärkeää! Kun erilaiset tietotaidot yhdistetään, on lopputulos aina parempi. Jo yrityksen perustajistakin sen näkee, sillä sekin koostuu eri alojen osaajista ja samaa linjaa jatketaan nyt tiimitasolla. Yksikään mallintaja tai sisustusarkkitehti ei pystyisi tähän kaikkeen yksin, vaan lopputulos rakentuu vasta näiden kaikkien eri alojen yhdistämisestä.” Kommentoi Sara Hukka ja tuntui selkeästi pitävän juurikin monialaisuutta Huoneistostudion suurimpana vahvuutena.

Myös panostus läpinäkyvään hierarkiaan tuli esille jo ensimmäisenä viikkona.

“Toimistolla kaikki kulkevat samat hupparit päällä, eikä kukaan erotu joukosta, olipa titteli mikä tahansa. Siksi on muodostunut hyvä tunne, että kaikki työntekijät ovat samalla viivalla”, kuvailee Arttu Mahlamäki.

Haku on yhä avoinna

Tässä pieni näyte siitä, millaista työnteko Huoneistostudiolla on. Kuitenkin työyhteisöä muokkaa pitkälti sen jäsenet ja koska haku jatkuu yhä taustalla avoimena, tulemme toivottamaan tervetulleiksi uusia tekijöitä tulevaisuudessakin. Näin myös työtavat ja -prosessit voivat vielä hioutua, mutta samalla Huoneistostudion perimmäiset arvot pysyvät taustalla muuttumattomina. Tärkeintä meille kuitenkin on, että uudet työntekijämme pystyvät arvostamaan työympäristöään ja kykenemme tarjoamaan heille inspiroivan tilan, niin fyysisesti kuin myös henkisesti.

“Jos ihminen voi olla inspiroitunut siitä mitä työtä tekee, on se todella optimaalista ja ihailtavaa,” Sara Hukka vielä lopuksi lisää ja näin se on, sillä inspiroiva työpaikka kehittää myös inspiroivaa työnjälkeä. Samalla siinä on tavoite, jota tulemme havittelemaan arjessamme joka ikinen päivä.